27 Kasım 2017 Pazartesi

SİZDEN GELENLER | Taner - KARA SEVDA







Star TV’de yayınlanan ve Türkiye’nin en çok sevilen dizilerinden birisi olan “Kara Sevda” geçtiğimiz günlerde dünya televizyon sektörünün en prestijli organizasyonlarından 45. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Dizi (Telenovela) ödülüne layık görüldü. Bu ödülle Kara Sevda ülkeye böyle bir ödülü kazandıran ilk dizi oldu. Kara Sevda’nın ödülünü dizinin yönetmeni Hilal Saral, senaristlerinden Burcu Görgün Toptaş ve Ay Yapım’ın CEO’su Kerem Çatay aldı. “Bu dizininde neyi varda bu ödülü almış kardeşim, kesin altında başka bir iş vardır” diyerek olaya bakan klasik burun kıvırmalı ve komple teorili ruh halimizi bir kenara bırakarak dizinin yapımcısından, ışıkçısına kadar emeği geçen herkese teşekkür edip tebriklerimizi iletiyoruz. 




Kara Sevda’yı bu başarıya taşıyan unsur nedir diye sormadan önce bu dizinin ülkemiz dışında 60 farklı ülkede yayınlandığını da hatırlatmak isterim. Uzun yıllardır dizi sektöründe dünya ülkelerine dizi transferimiz çok fazla. Çoğumuzun beğenmediği diziler dışarıda izlenme rekorları kırıyor. Belki de ülkemizin tanıtımı anlamında son dönemlerde yaptığımız en iyi şeylerden birisi. Bazı enteller ve aşırı ideolojik takıntılı kişiler dizilerimizi ve dizi transferlerimizi eleştirse de burada ki hususun ülke tanıtımı olduğunu görerek çok fazla derinlemesine girmeyelim diyoruz. Kara Sevda’ya yeniden dönecek olursak dizimizin baş karakterlerinden birisi çoğu kızımızın hayallerine ortak ettiği Burak Özçivit (dizide Kemal Soydere karakterini canlandırıyor.) Dizinin diğer başrol oyuncuları ise Neslihan Atagül (Nihan Sezin) ve Kaan Urgancıoğlu (Emir Kozcuoğlu.)





KAVUŞ(AMA)MA HİKAYESİ
Türkiye’ye ilk kez bir emmy ödülü kazandıran dizimizin konusuna gelirsek aslına bakarsanız ortada ahım şahım bir konunun olmadığını görürüz. Klasik zengin kız, fakir oğlan kıskacının etrafında dönen, zengin ve şımarık bir erkeğin işin içine karıştığı, bir tarafın diğer taraftan bazı şeyleri gizleyerek ondan uzaklaşması sonucu ayrılıkla daha da alevlenen aşkın bir gün tesadüfle bir araya gelmesi sonucu intikamla, aşkın birbirine kenetlenip kavuş(ama)ma hikayesinin işlendiği bir dizi. Biraz karmaşık olarak anlatmış olsam bile hepimizin çocukluğumuzdan itibaren maruz kaldığımız bu tarz film ve dizi konuları nedeniyle olayı birbirine bağladığınızdan eminim. Şu anlatımım sizi diziden soğuttuysa bir durun derim! (Gerçi durun desem de bu yazıyı okuyanlar olarak çoğunuz bu diziyi izlemişsinizdir) Neticesinde Türk halkı olarak duygusal bir yapımız var ve zengin kız, fakir erkek aşk hikayelerini gördüğümüzde asla dayanamayız. 

TEK AŞK İKİ ADAM
Ben her ne kadar size dizinin konusunu klasik bir aşk hikayesi olarak anlatsam da, dizinin konu örgüsü ve her karakterin hayatına derinlemesine inen inceliği bizleri sarsıyor. Dizinin ilk bölümü Zonguldak şehrindeki bir maden kazası anlatılarak başlar. Böylece Kemal’in hayatı ile hikayenin başlaması sağlanmıştır. Kemal Soydere, berberlik yaparak ailesinin geçimini sağlayan, yoksul sayılabilecek bir babanın oğlu ve ortanca çocuğudur. Varlıklı bir ailede doğmasına rağmen o hayata kendisini hiç ait hissedememiş olan Nihan Sezin ise Kemal’in aşık olduğu kızdır.  Bu ikiliyi ayıran zengin serseri ise Emir Kozcuoğlu’dur. bu hikaye de asıl konu olan, bir kadın, bir aşk ve iki adamın savaşıdır. Ne kadar zengin fakir kız hikayesi desekte Kemal hayatın kendisine gülmesi ile zengin oluyor ve intikamı için daha da güçleniyor. Bundan sonrası ise adeta her köşe başının çıkmaz sokağa girmesi gibi bir durumdur. İyiyle kötü aynı kadına aşık olursa sonunda kim kazanır? Bu sorunun cevabını evinde rahat koltuklarına kurulmuş ama içinde dizinin karakterinden bir parçayı yerleştirmiş bizler olarak verecek olursak tabi iyiyi seçeriz. Lakin dizinin sonu bizleri şaşırtacak ve klasik aşk hikayemizin dışına çıkartacaktır. Aşkın kendisine aşık olan bir toplum olarak emmy ödüllü dizimiz bizlere ve dünyanın diğer ülkelerindeki kişilere güzel anlar yaşatmıştır. Kendilerine bir kez daha teşekkür ve tebriklerimizi sunuyoruz.


8 yorum:

  1. Kara Sevda dizisi bu ödülü sonuna kadar hak etti

    YanıtlaSil
  2. Enes Yoğunali8 Aralık 2017 15:35

    Ay yapım her zamanki gibi kaliteli bir iş çıkarmış ve karşılığını almış

    YanıtlaSil
  3. Şinasi Bozhan8 Aralık 2017 16:15

    Dizide tüm karakterler tam oturmuştu zaten o yüzden bu başarı çok normal

    YanıtlaSil
  4. Burak Özçivit önümüzdeki yıllarda oyunculuğuyla başarılarına yenilerini ekleyecek ve ses getirecek

    YanıtlaSil
  5. 60 tane ülkede yayınlandığına göre başarılı bir iş olduğu zaten belli

    YanıtlaSil
  6. Emmy ödülünün bu alanda ülkemize gelmesi daha kaliteli işlerin yapılabileceği anlamına geliyor.

    YanıtlaSil
  7. Levent Nalbant9 Aralık 2017 03:57

    sinema sektörü dünyada gelirleri açısından önemli bir yer tutuyor. Bu yüzden bizim yarattığımız her değer Milli gelir olarak bize dönecektir.

    YanıtlaSil
  8. Hilal Saral, Aşk-ı Memnu ve Kuzey Güney ile gönülleri fethetmişti. Kara sevda ile ödülünü de aldı.

    YanıtlaSil